onsdag 4 september 2013

Scones

Jag och Emil har bakat scones. Först satte vi ugnen på 250 grader. Sen blandade vi i dom torra ingredienserna inklusive bakpulver. Sen la vi i margarinet i bitar så det skull bli lättare och fördela i degen. Vi hällde också filmjölk sist. Sen la vi den på bordet och knåda/blanda lite lätt eftersom vi tyckte det var svårt att blanda i skålen. Vi delade den i två delar och sen i fyra delar eftersom dom växer väldigt mycket i ugnen. Sen putade vi in dom i ugnen i tio minuter. KLART!

Jag tyckte vi lyckade riktigt bra!

 INGREDIENSER:
4 1/2 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
50 g Margarin
2 dl Filmjölk









Skillnaden mellan bakpulver och jäst är att man ska jäsa jästen före man sätter in det i ugnen medans när man använder bakpulver jäser det i ugnen istället.  Jäst finns i tvÃ¥ olika former torrjäst och färsk jäst. Jäst är en svamp som vill ha socker i degen annars tar det längre tid för den att jäsa. Bakpulver behöver vätska för att den ska svullna, där händer det istället en kemisk reaktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar