torsdag 12 september 2013

Bikarbonats frallor

Jag jobbade med Linus och vi gjorde Bikarbonats frallor/bröd. Vi blanda samman alla de torra ingredienserna så som vetemjöl, Grahamsmjöl, Grovt rågmjöl, rågkross, vetekli, Vetegroddar, salt och till sist bikarbonat. Vi blandade alla de ingredienserna i en bunke tills allt var blandat tillsammans. När vi hade gjort det så tillsatt vi fil och sirap och blandade det. Vi smälte smör och penslade formarna med det smälta smöret och hällde sedan i smeten/degen i formarna och hade innen brödet i ungen i ungefär en halvtimma.

Klart!

Ingredienser:
1,5 dl Mjöl
0.5 dl Grahamsmjöl
1 dl Rågkross
2 msk Vetekil
2 msk Vetegroddar
2 krm Salt
1 tsk Bikarbonat
2.5 dl Fil
0.5 dl Sirap 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar