onsdag 4 september 2013

Scones bak med Bakpulver

Jag och Kevin har idag bakat scones med bakpulver. Först satte vi ugnen på 225 °. sen så blandade vi bakpulver, mjöl och salt i en bunde för att det inte skulle klumpa sig i våra scones. Sedan tillsatte vi mjölk och arbetade degen med en träsked. Nu var det dags att dela degen i två delar och platta ut dom så det blev runda och fina. Sedan gjorde vi en fyra skåror i våra scones för att dom skulle lyfta sig i ugnen, och så naggade vi våra scones. Sedan tryckte vi in dom i ugnen i 10 min, Sedan var det dags att äta våra nybakta scones.

Ingredienser:
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g margarin
2 dl mjölk eller filmjölk






Den största skillnaden med att baka med bakpulver är att det inte behöver jäsa som jäst. När man bakar med bakpulver så är det att när bakpulvret kommer i kontakt med vätska och då blir det en slags kemisk reaktion som gör att bakpulvret svullnar upp. Jäst är en svamp som äter socker från degen. Om Inget socker finns i degen så tar det längre tid innan jäsningen kommer igång. Jäst finns i två former som torrjäst och färskjäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar