torsdag 26 april 2012

Learn something new every day

Här kommer en länk till en väldigt rolig sida. Du får lära dig en mängd udda saker, som hur många kvinnor Fidel Castro har legat med eller vad som händer med din öronvaxproduktion när du är rädd. Gå in i arkivet och läs och lär!

söndag 22 april 2012

Veckobrev 17

DETTA HAR HÄNT:

Vi blev klara med våra Källbyar i svenskan. Vi har gått vidare till Arn "Riket vid vägens slut". Många deppade över Arns häst som dödades.
I engelska skriver vi om något vi är intresserade av i par.
I morgon, tisdag, ska vi i SO:n redovisa de platser i världen vi valt.
Astronomi är ämnet vi behandlar i NO. Sedan ska vi äntligen få jobba med elektricitet, tycker Linus Q.

DETTA HÄNDER:

Vi vet inte riktigt. Mest ska vi nog fortsätta att arbeta med det vi håller på med. Nästa torsdag ska tjejerna ta sin andra spruta.
Måndag och tisdag är vi lediga nästa vecka.

torsdag 19 april 2012

Kriget om källan



I dag har 6B avslutat sin litterära storyline baserad på boken "Kriget om källan" av Cannie Möller. Här visar de hur den nya Källbyn ser ut i fyra olika varianter -  efter det att Dalbyn och Bergsbyn har blivit förstörda av kriget. På väggen ovanför modellen hänger en karta över området och de regler som Källbyn behöver för att klara sig bra i framtiden.









söndag 15 april 2012

Veckobrev 16

DETTA HAR HÄNT:

Vi har haft lov, tack och lov! Elliot har inte bara spelat, utan han har eldat också, haft judotävling och målat med fotbollslaget.  Max har lagt sig tidigt för att han ville spara krafter till Danmark. Dennis har spelat Minecraft med sin bror, Alexander och skrivit på sin bok. Axel har inte gjort ett enda dugg. Tilda har ridit på många olika ställen. Alexander C har varit på Busfabriken i Halmstad och roat sig. Theodor har spelat Battlefield 3. Moa har sovit i Matildas mormors stuga med Matilda och Elise. Tobias har varit på Halmstadtravet, där han vann 18 kronor. Amanda har orienterat i tre dagar med förkylning i kroppen och hagelväder ute. Vilken hjältinna! Emelie har inte gjort någonting. Emil har suttit vid datorn med en kompis och varit ute lite. Celine har varit sjuk. Matilda har bowlat med Moa och Elise och var på bio och såg "Hungerspelen". Elise har varit i sin mormors stuga, förutom i Matildas mormors stuga. Alexander S har träffat två nya kompisar över Skype. James har varit på bio och sett "Battleship". Simon skulle ha spelat fotbollsmatch, men den blev inställd för att det andra laget hade för många sjuka spelare. Isak har spelat "Skyrim". Samuel har varit på cykelläger, men han var förkyld och fick inte cykla. Linus A har arbetat hårt i köket och spelat "Skyrim". Linus Q har spelat Counter Strike och World of Warcraft. Kevin har tittat på Viljans fotbollsmatch. Erika har varit Göteborg med en kompis. Mia har varit sjuk. Jonny har varit i Lissabon.

DETTA HÄNDER:

På hemkunskapen ska vi lära oss om hur man tvättar. Nu slipper vi ha fler nationella prov i svenska och matte.

Matsedel

onsdag 4 april 2012

Låttexter i spotify

Ett sätt att träna engelska på ett roligt sätt är att lyssna på en låt och få texten till. Det går att göra i Spotify. Där går du in på app och väljer Tunewiki. Sedan väljer du låten du vill lyssna på och trycker på Tunewiki, som nu lagts till i menyraden till vänster. Fram kommer texten! Glad påsk på er alla!

söndag 1 april 2012

veckobrev 14

Detta har hänt: Nationella prov i matte, tråkigt, gick ganska bra.Vi fick reda på första resultatet av matteproven. Många utvecklingssamtal.Prov i tyska. Började på filmen "Arn"





Detta händer:Prov i spanska. Utvecklingssamtalen fortsätter. På fredag börjar påsklovet.